Kika på vad vi håller på med idag

Helsebemanning AS är ett norskägt företag med huvudkontor i Hammerfest och avdelningskontor i Lillehammer, Oslo, Uppsala, Karlskrona, Stockholm, Borlänge och Örnsköldsvik.

Alla våra nyheter

TJEJMILEN!

Helsebemanning kommer till Tjejmilen i Stockholm!
Kom och träffa oss i vår monter i Danicahallen på Östermalms IP mellan den 1-3 september!

Sibelle Colliander – Månadens konsult

Sibelle, med sin enorma kompetens och kunskap inom hantverket i barnmorskeyrket, är en fantastisk resurs ute hos våra kunder. Hon är mycket uppskattad av både kunder och mig som har förmånen att få arbeta med henne. Hon är ett självklart val som månadens sommarkonsult.  

 

Med hela 994 förlossningar som hon varit ansvarig för firar hon om 6 månader 25 år som Barnmorska!
Har du alltid vetat att det var Barnmorska du skulle bli?
– Nej, det var något som dök upp när jag var 22 år. Jag hade alltid velat bli veterinär. Jag bodde i Södertälje och blev erbjuden en tjänst på Astras smådjursavdelning som djurvårdare. De gjorde tester för att se att man inte var allergisk och det visade sig då att jag var det och då tänkte jag; vad ska jag nu bli? Jag ville ha ett jordnära yrke och kom då på Barnmorska.

Vad är det för uppdrag du är på nu?
– Jag är i Eksjö. Jag är skolad i Huddinge och hade tidigare varit där i 18 år. När jag sa upp mig och började frilansa så längtade jag efter de lite mindre klinikerna. Under sommaren har det varit ett högt tempo hela tiden. Den ordinarie personalen är otroligt lojal.

Vad är det bästa med att arbeta som konsult?
– Man kan styra sin egen tid på ett annat sätt, bestämma sin ledighet på ett annat sätt. Det är en väldig fördel.

Varför har du valt att arbeta för just Helsebemanning?
– Jag började på Helsebemanning när min konsultchef Jenny började där. Jag började smått 2016 via ett annat bemanningsföretag och sen hösten -18 sa jag upp mig helt. Från och med oktober – 22 kommer jag fakturera via mitt eget bolag under namnet Barnmorska Sibelle AB.

3 snabba
Sommar eller vinter? Sommar
Poolbad eller strandbad? Strandbad men allra helst klippbad
Pinnglass eller strutglass? Strutglass

Mikael Mannerbjörk – Månadens Konsult!

”Mikael har arbetat hos oss sedan 2020, från norr till söder och är alltid lika positiv och glad.
Mikael har en stor erfarenhet från ambulanssjukvård och är specialiserad inom flera kategorier.
Mikael är väldigt flexibel och är inte rädd för nya utmaningar”.

 

Halland, Halmstad, Varberg och Stockholm är några utav de platser som Mikael arbetat på och efter en veckas ledighet har han nu börjat på sitt nya uppdrag i Kungsbacka, ambulansen.

Vad skulle du säga är det bästa med att arbeta som konsult?
– Det bästa skulle jag säga är att man jobbar när man vill och att man får lite mer betalt.

Sedan 2008 har Mikael varit Sjuksköterska och på frågan om han hela tiden vetat att det var Sjuksköterska han ville bli svarar han.
– Jag hade absolut inte tänkt att jag alltid skulle bli syrra men jag var väldigt intresserad utav kroppen så när jag var 30 började jag plugga.

När Mikael inte arbetar så blir det lite av varje kan man säga.
– Jag kör motorcykel. Jag bor på en båt så jag mekar med den. Jag tränar yoga, dans och kampsport och så reser jag mycket. På vintern blir det lite för kallt på båten.

3 Snabba med Mikael:
Solsemester eller skidsemester: Solsemester
Kött eller fisk: Fisk
Kaffe eller te: Kaffe

Från Civilingenjör till Läkare – Månadens konsult

Efter hela tiden ha gått i tankarna om att bli Civilingenjör valde han att arbeta som vårdbiträde efter gymnasiet och där vändes tankarna helt.
– Jag mådde väldigt bra av att få arbeta med gamla farbröder och tanter, det gav mig så mycket och eftersom jag hade bra betyg så sökte jag in på läkarlinjen och blev då antagen.

Läs nomineringen nedanför som hans konsultchef skrivit.

” Jag nominerar vår Dr. Mohsen för att han helt enkelt är en helt underbar person att samarbeta med. Han får alltid positiv återkoppling från våra kunder och man känner när man talar med honom att han verkligen brinner för sitt arbete. Den sorts doktor som alla patienter borde ha rätt till. Jag hoppas innerligt att han kommer att arbeta mycket länge till”.

Sedan i slutet av 2012, början av 2013 är Moshen dubbelspecialist inom Kardiologi och Internmedicin. Han har arbetat i både Sverige och i Norge och i dagsläget arbetar han på en Medicinklinik där han är bakjour för samtliga medicinkliniker samt Överläkare på hjärtavdelningen och HIA. Där har han nu befunnit sig i nästan 9 år.

Det känns ju verkligen som att du trivs på Medicinkliniken eftersom du varit där så länge, vad är det som är så bra?

-Jag har väldigt bra kollegor. Personalen. Vi är som en familj. Det är himla trevligt och sen är ledningen väldigt bra också.

Moshen uppger att han trivs med Helsebemanning.

-Ni är ärliga och raka och det väldigt roligt att få arbeta tillsammans med er.

På frågan om vad det bästa med att arbeta som konsult är svarar han likt många andra friheten.

-Man är sin egen chef och bestämmer själv.

Att Moshen är en aktiv Läkare råder det inga tvivel om. Varje dag promenerar han fram och tillbaka till arbetet. En promenad på 40 minuter enkel väg men utöver sina promenader så springer han gärna ett par gånger i veckan också.

– Innan corona så dansade jag även salsa 2 gånger i veckan och hoppas kunna komma i gång med det snart igen. Om jag inte rör på mig någon dag är det ingen bra dag.

3 snabba med Moshen

Sommar eller vinter? Den var svår, men sommar får nog ändå bli det vinnande svaret. Jag gillar både snö och vinter men sommar får det nog bli.
Glass eller godis? Glass
Båt eller husvagn? Gärna båt.

Lena Lindqvist – Månadens konsult

Det är alltid väldigt roligt att få knappa in numret till månadens konsult och läsa upp nomineringen som respektive konsultchef har skrivit ihop. Tacksamheten. Glädjen. Vikten av att få visa våra konsulter uppskattning!
”Lena är en mycket flexibel Sjuksköterska. Hon räds inte för nya utmaningar. Lena har arbetat hos oss sedan 2015, både i Sverige och i Norge. Alltid lika positiv och glad. Alla kunder är mycket nöjda med henne och jag är stolt över att få arbeta med henne”.

Lena har varit Sjuksköterska sedan 1994 och har sedan 11 år tillbaka arbetat som konsult.
– Till en början åkte jag till Norge på min semester och arbetade och sedan fem år tillbaka har jag nu gjort detta på heltid. För mig har det varit självklart, jag fick mitt liv tillbaka och nu bestämmer jag själv.

Kan du inte berätta lite om uppdraget som du har varit på nu senast?
– Jag brukar mest arbeta på akuten men nu senast har jag varit på postoperation i Stockholm som bestått av stora operationer, det har varit väldigt intressant.

På frågan om varför Lena valt att arbeta för just Helsebemanning svarar hon att det framförallt beror på hennes konsultchef Charlotte.
– Hon är så omtänksam som fixar och donar för mig. Jag får alltid hjälp på studs, jag känner mig verkligen omtyckt.

Vad skulle du säga är det bästa med att arbeta som konsult?
– Det finns jättemånga fördelar. Jag får se nya platser, nya städer och nya människor där vissa blir ens vänner för livet.
En stor fördel i att arbeta som konsult tycker Lena är möjligheten att kunna styra själv.
– Jag behöver inte jobba jul eller midsommar. Jag tar semester när jag vill. Jag tjänar lite mer, men pengarna är inte hela grejen. Hela grejen är att jag styr mig själv.

3 snabba med Lena
Träningsklädd eller kalasklädd? Träningskläder
Glass eller godis? Glass
Padel eller svampplockning? Padel

 

10 år!

Hej alla kära medarbetare!

Idag fyller Helsebemanning hela 10 år, är det inte otroligt vad fort tiden går?

Vi känner oss hedrade och otroligt stolta över att få arbeta med så många utav er, ni gör alla ett helt fantastiskt jobb. Från djupet av våra hjärtan vill vi tacka er alla för att ni väljer att arbeta tillsammans med oss! HURRA HURRA HURRA – STORT GRATTIS TILL HELSEBEMANNING OCH ALLA MEDARBETARE!

Under konstruktion

Konstruktion för den här sidan pågår, kika in senare.

Cookies.

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats.