Ny på jobbet

Helsebemanning AS är ett norskägt företag med huvudkontor i Hammerfest och avdelningskontor i Lillehammer, Oslo, Uppsala, Karlskrona, Stockholm, Borlänge och Örnsköldsvik.

För dig som är ny på jobbet

Om du är ny i branschen som konsult (uthyrd person) finns det ofta flera saker du kanske känner dig lite ovan eller obekväm vid. Det kan vara svårt att ha koll på hur man ska göra i vissa situationer, eller veta vad som är kutym i branschen. Här kommer två viktiga punkter.

Att vara konsult

Att vara konsult är inte samma sak som att vara anställd. Din närmaste chef kommer inte att vara med dig på din dagliga arbetsplats. Du kommer förmodligen inte att ha, en och samma vårdenhet att gå till varje morgon. Och även om det kan kännas som om du verkligen är en av medarbetarna på arbetsplatsen så är det viktigt att vara införstådd med att dina specifika förutsättningar skiljer sig från deras.

Som konsult behöver du vara självgående, flexibel samt prestigelös. Du kavlar upp ärmarna och tar hand om kundernas projekt när det behövs. Många gånger tas du in för att jobba där det finns ett stort bemanningsbehov

Du behöver vara bra med andra människor och tycka om att samarbeta för att skapa goda relationer och förtroende. Du behöver även vara en bra lyssnare för att matcha kundens förväntningar.

Du har en chef som sköter alla förhandlingar med kunden (vårdgivaren)

Som ny konsult är det ofta värdefullt att vara ansluten till en ett bemanningsföretag med erfarenhet och kunskap, för att enkelt kunna hitta och få olika uppdrag. Men i dessa sammanhang är det viktigt att veta att det inte är du som sköter kontakten med kunden i första hand.

Alla juridiska frågor, prisförhandlingar och förlängningsdialoger hanteras direkt av din konsultchef – länken mellan dig och vårdgivaren. Om du exempelvis själv försöker förhandla ersättning direkt med din uppdragsgivare finns risken att du kringgår upphandlingsavtalet – vilket kan stjälpa snarare än hjälpa.

Om du är sugen på omväxling i arbetet , vill kunna styra över din arbetstid samtidigt som du utvecklas och bygger ditt nätverk kan konsultrollen vara något för dig. Kanske rätt väg för dig?

Här följer några fler fördelar med att arbeta som konsult i vården

  • Det är omväxlande att jobba med varierande och uppdrag som du själv väljer.
  • Att byta jobb är ett av de bästa tipsen för att höja sin lön. Är du en framgångsrik konsult har du dessutom en ännu större möjlighet att påverka din lön och karriär. 
  • Genom att jobba med flera olika vårdgivare och kollegor får du snabbt ett bredare nätverk med personer i din bransch.

Vanliga frågor

Har du frågor om bemanning med helsebemanning? Nedan har vi besvarat några av de vanligaste funderingarna.

Vilka är Helsebemanning?

Helsebemanning AS är ett norskägt företag med huvudkontor i Hammerfest och avdelningskontor i Lillehammer, Oslo, Uppsala, Karlskrona, Stockholm, Borlänge och Örnsköldsvik.

 

Helsebemanning har sedan starten 2010 bemannat med sjuksköterskor och läkare (konsulter) inom de flesta specialiteter som finns i vården, både i Sverige och Norge. Sedan januari 2020 bemannar vi även med audionomer.

 

Helsebemanning vill bedriva en verksamhet där vårt engagemang gör skillnad och där du som konsult och våra kunder ska känna sig optimalt bemött/a. God kommunikation och trovärdighet är ledord för oss.

Hur fungerar det?

När du arbetar som konsult jobbar du på uppdrag av Helsebemanning. Uppdragen får vi oftast genom att vi har ramavtal med kunder som gör sina beställningar till oss. Innehållet i ditt jobb regleras av det avtal vi har med vårdgivaren (kunden) och kan se lite olika ut beroende på ort och typ av uppdrag. Din närmaste chef är en av våra konsultchefer som guidar dig hela vägen från att du anmäler dig som intresserad av jobb tills att uppdraget är förlängt eller avslutat. Vanligast är att man får nytt uppdrag innan man avslutar pågående så att man kan planera sin framtid.

 

Att jobba som konsult innebär frihet att välja när du vill jobba, hur mycket och var men det krävs att du är trygg i din roll som läkare eller sjuksköterska, att du har erfarenhet och är flexibel. En del vill jobba som konsult för att prova på jobb i olika delar av Sverige eller Norge medan andra föredrar uppdrag på samma plats. Som konsult kan du jobba via eget företag där du får betalt genom faktura eller som anställd med lön.

Att jobba som hos oss är ett bra sätt att prova på livet som konsult, du kan välja korta eller långa uppdrag och behöver inte binda upp dig för en längre period om du känner dig lite osäker på om det här är något för dig.

 

Den konsultchef du kommer att jobba med är en mycket erfaren person som har arbetat länge med bemanning. Du får hjälp med jobb, ordna resa och boende om du önskar det.

Hur registrerar jag mig?

För dig som söker jobb kan du registrera dig här och för dig som söker personal kan du registrera dig här.

Hur behandlar ni mina personuppgifer?

Helsebemanning AS kommer att behandla vissa personuppgifter om dig om du (i) har registrerat dig, sökt tjänst genom att sända in ditt CV, och/eller har ingått ett avtal om anställning eller konsultuppdrag med dig.

Denna integritetspolicy (”Policyn”) syftar till du ska få information om hur Bolaget hanterar dina personuppgifter och att du ska känna dig trygg med att behandlingen sker i enlighet med Dataskyddsförordningen och övrig tillämplig personuppgiftslagstiftning. Policyn beskriver också dina rättigheter gentemot oss och hur du kan göra dina rättigheter gällande. Du hittar vår integritetspolicy här.

Vad händer när mitt uppdrag löper ut?

När du har slutfört ditt uppdrag enligt det avtal du har med oss har du också byggt på ditt CV med arbetslivserfarenhet och referenser. Vi tar kontakt med den arbetsplats du arbetat på och följer upp hur det har fungerat. De flesta av våra kunder tar gärna del av hur du upplevt uppdraget hos dom och om du kan tipsa om eventuella förbättringar eller bara ge dem beröm.

 

Det vanligast är att våra konsulter önskar att ha nästa uppdrag innan de avslutar pågående och kontinuitet är något vi värnar om. Det är vårt jobb att söka uppdrag som passar dig så du känner dig trygg inför framtiden.

Måste jag jobba heltid som konsult?

Nej, det behöver du inte. Det finns uppdrag på deltid och heltid, kortare och längre perioder både i Norge och Sverige, allt från enstaka veckor till helårsuppdrag. Du kan väljer själv hur mycket du vill arbeta.

Under konstruktion

Konstruktion för den här sidan pågår, kika in senare.

Cookies.

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats.